Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
CHIRASHI SUSHI
ryż do sushi,
surowy tuńczyk,
krewetki,
omlet,
awokado lub inny owoc,
tofu,
płat
jarzyny.
Przygotuj ryż do sushi. W międzyczasie usmaż omlet z jajek i pokrój w kawałki. Tuńczyka pokrój w cienkie plastry. Krewetki umyj i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Usuń pancerz wraz z przewodem pokarmowym. Awokado oraz tofu pokrój w kawałki. Wybrane jarzyny i płaty nori drobno posiekaj.
Do miski nałóż ryż i ułóż na nim wszystki składniki i posyp posiekanymi jarzynami i nori.
Możesz także wymieszać wszystki składniki z ryżem i tak przygotowane danie nałożyć do miski.
POWIĄZANE PRZEPISY:
TOKYOTO.pl