Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
NIGIRI SUSHI Z ŁOSOSIEM
zakwaszony ryż do sushi,
płatki surowego łososia,
Uformuj w wilgotnych palcach kulkę z ryżu. Na jednej z dłoni połóż płatek łososia i delikatnie posmaruj chrzanem wasabi. Na rybę połóż kulkę ryżu. Odwróć i kciukiem oraz palcem środkowym delikatnie uformuj rybę i ryż w podłużny wałeczek.
Tak przygotowane kawałki Sushi maczamy w miseczce z sosem sojowym. W sosie maczamy część z rybą i dbamy o to aby w sosie nie pojawiły się ziarenka ryżu.
Zamiast łososia możemy użyć innych ulubionych przez nas składników: tuńczyka, krewetkę, węgorza, rybę maślaną, omlet itd.
POWIĄZANE PRZEPISY:
TOKYOTO.pl