DORAYAKI CIASTKA Z PASTĄ ANKO

na 4 ciastka

3 jajka,
3/4 szklanki cukru,
pół łyżeczki sody do pieczenia,
3 łyżki wody,
1 szklanka przesianej mąki,
350 g słodkiej pasty anko,
olej roślinny do smażenia.

Jajka wbij do miski, dodaj cukier i roztrzep dokładnie. Rozpuść sodę w wodzie i dodaj do jajek. Następnie stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy.

Podgrzej patelnię i dodaj odrobinę tłuszczu. Nabierz trochę ciasta, uformuj okrągłe ciastka i połóż na patelnię. Obróć ciasto gdy na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza. Powtarzaj aż do uzyskania 8 ciastek. Zostaw do ostygnięcia.

Następnie ciastka połącz w pary. Na jedną połówkę nałóż słodką pastę anko i przykryj druga połówką. Delikatnie ściśnij brzegi połówek aby się ze sobą połączyły


POWIĄZANE PRZEPISY:
Anko słodka pasta z fasoli

TOKYOTO.pl