Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
YAKITORI SZASZŁYKI Z KURCZAKA
na 2 porcje
2 piersi kurczaka,
1 mały por,
1 cebula dymka,
6 łyżek sosu teriyaki,
patyczki do szaszłyków.
Jeżeli nie posiadamy gotowego sosu teriyaki to możemy go przyrządzić z następujących składników: 3 łyżek winia mirini, 2 łyżek sake, 3 łyżek
Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Zapobiegnie to zapaleniu się patyczków na patelni lub grillu.
Pierś kurczaka pokrój w kostkę 2x2 cm. Por pokrój w kawałki o długości 1,5 cm, cebulę dymkę pokrój w grubsze plastry.
Na patyczki do szaszłyków nadziej na przemian kawałki kurczaka, por i cebulę. Szaszłyki ugrilluj lub usmaż na patelni. (gotując na patelni lekko je dociskaj).
Przed samym końcem gotowania posmaruj szaszłyki sosem teriyaki.
TOKYOTO.pl