Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
TEMAKI SUSHI
na 4 sztuki sushi
4 płatki
1 szklanki ryżu do sushi,
8 pasków tuńczyka,
8 pasków awokado,
8 pasków ogórka,
Przygotuj ryż do sushi. Płatki wodorostów przekrój na pół.
W suchej dłoni umieść płat nori. Na jedenej połowie płata nori nałóż wilgotnymi palcami porcję ryżu w kształcie koła. Ryż posmaruj pastą Wasabi - ilość pasty wg uznania.
Na ryżu połóż pod kątem 45 stopni (w kierunku krótszego boku) po jednym pasku tuńczyka, awokado i ogórka.
Zwiń płaty nori wokół nadzienia aż do uzyskania rożka. Aby rożek się nie rozwijał możesz jego końcówkę skleić ziarenkiem ryżu.
POWIĄZANE PRZEPISY:
TOKYOTO.pl