Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
DASHI KOMBU WYWAR
4 szklanki wody,
kombu o rozmiarze około 18 x 5 cm.
Kombu to suszony glon o czarno-zielonej barwie. Może być spożywany jak każde inne warzywo oraz jako składnik wywarów, rosołów. Glon ten w Europie nazywany jest Kelp.
Wytrzyj kombu w czysty ręcznik. Kombu nie powinno być myte, ponieważ starci swoje walory aromatyczne.
Do głębokiego garnka wlej wodę i mocz kombu przez 30 minut. Następnie gotuj na małym ogniu. Tuż przed momentem gdy woda zacznie się gotować wyjmij kombu. Zdejmij garnek z ognia gdy wywar zacznie się gotować.
TOKYOTO.pl