Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
NIGIRI SUSHI Z OMLETEM
zakwaszony ryż do sushi,
paski omletu,
paski
Przygotuj paski omletu o szerokości 2,5 cm i długości 6 cm. Uformuj w wilgotnych palcach kulkę z ryżu. Na jednej z dłoni połóż pasek omletu i delikatnie posmaruj chrzanem wasabi. Na omlet połóż kulkę ryżu. Odwróć i kciukiem oraz palcem środkowym delikatnie uformuj omlet i ryż w podłużny wałeczek. Na koniec owiń paskiem wodorostów.
Tak przygotowane kawałki Sushi maczamy w miseczce z sosem sojowym. W sosie maczamy część z omletem i dbamy o to aby w sosie nie pojawiły się ziarenka ryżu.
Zamiast okletu możemy użyć innych ulubionych przez nas składników: tuńczyka, łososia, krewetkę, węgorza, rybę maślaną itd.
POWIĄZANE PRZEPISY:
TOKYOTO.pl