Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
OMLET DO SUSHI
8 jajek,
pół szklanki dashi katsu,
3 łyżki cukru,
2 łyżeczki
1 łyżka wina mirini.
Do garnka wlej wywar dashi, sos sojowy, cukier, sól i dokładnie wymieszaj. Do oddzielnej miski wbij jajka i dodaj przygotowaną zawartość garnka. Całość delikatnie ubij.
Patelnię posmaruj tłuszczem i rozgrzej. Nalej cienką warstwę mikstury i wygładź pojawiające się pęcherzyki.
Gdy omlet będzie prawie gotowy, szpatułką unieś omlet do góry i złóż na patelni na pół. Pustą część patelni posmaruj tłuszczem i wlej w to miejsce kolejną porcję jajek. Szpatułką unieś złożoną część omletu aby nowa porcja jajek wpłynęła pod spód a część pokryła także odkrytą część patelni.
Tak jak poprzednio wygładź pojawiające się pęcherzyki i gdy omlet będzie prawie gotowy złóż go ponownie na pół. Czynność ta powtarzaj aż do momentu gdy zużyjesz całą porcję jajek.
Przy pomocy tej techniki powstanie wielowarstwowy omlet.
POWIĄZANE PRZEPISY:
TOKYOTO.pl